Com ha informat Blanquerna en una nota de premsa, el mes de juny passat va començar l’enderroc de les dependències i el temple de la parròquia de l’Esperit Sant de Barcelona, que té una durada prevista de quatre mesos. Així doncs, després de l’estiu s’iniciarà la construcció del Nou Campus de Ciències de la Salut Blanquerna al carrer Travessera de Gràcia 401, al Baix Guinardó, entre dos grans recintes hospitalaris, l’Hospital de Sant Pau i el Parc Sanitari Pere Virgili. 

Situat al cor de Barcelona, el nou campus tindrà una extensió de gairebé 10.000 metres quadrats entre els dos centres, el del carrer Padilla i el de Travessera de Gràcia. El nou campus comptarà amb aules multifuncionals, una nova biblioteca, un auditori, espais de simulació, laboratoris i cafeteria. S’hi impartiran els actuals graus que s’ofereixen en l’àmbit de la salut com són Infermeria, Fisioteràpia, Nutrició Humana i Dietètica, i Farmàcia, i a partir de setembre del 2026 compatarà amb un nou grau en Medicina, a part dels màsters, postgraus i doctorats relacionats amb aquest àmbit.

“Volem prioritzar aquest tema perquè a Catalunya falten molts metges, alhora que falten metges formats en els valors de Blanquerna. Creiem que és un servei al país que té tot el sentit”, ens deia Josep Maria Carbonell, president de la Fundació Blanquerna-URL, en una entrevista a Catalunya Cristiana.

L’inici de les obres s’ha dut a terme després de l’acord assolit amb la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya pel desmuntatge i emmagatzematge peça a peça del vitrall. El vitrall quedarà custodiat i ja se n’ha fet la digitalització.

D’aquesta manera es dona inici a una nova etapa que ha de permetre seguir oferint la millor qualitat docent als actuals i futurs alumnes de Blanquerna. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!