Aquest dijous el papa Francesc ha rebut al Vaticà el patriarca de l’Església ortodoxa copta, el seu “estimat germà i amic” Teodor II.

El Papa li ha agraït que hagi acceptat la seva invitació per commemorar plegats el 50è aniversari de la trobada entre Pau VI i Shenouda III i el desè aniversari de la primera trobada entre el mateix Francesc i Teodor II el 2013.

Tots dos líders religiosos han mantingut una trobada privada. Després el patriarca copte ha presentat la seva delegació, s’han fet discursos i s’han intercanviat regals.

Francesc s’ha mostrat molt emocionat en rebre com a regal una relíquia dels 21 màrtirs coptes assassinats a Líbia el 15 de febrer del 2015.

PAPA FRANCESC

“Aquests màrtirs van ser batejats no només en l’aigua i l’Esperit, sinó també en sang, una sang que és llavor d’unitat per a tots els seguidors de Crist”

El Pontífex ha anunciat que, amb el consentiment de Teodor II, aquests 21 màrtirs seran inclosos al martirologi romà “com a signe de la comunió espiritual que uneix les nostres dues Esglésies”.

El Papa ha fet una reflexió sobre el camí ecumènic i ha recordat que sempre cal mirar endavant i alegrar-se pel treball fet. Amb tot, ha insistit que “encara és més necessari mirar cap amunt, donar gràcies al Senyor, per les passes que hem fet i suplicar-li que ens concedeixi el do de l’anhelada unitat”.

Repetint l’aclamació pasqual “Avui és el dia en què ha obrat el Senyor; alegrem-nos-en i celebrem-ho!”, com va fer Pau VI ara fa 50 anys amb el patriarca copte Shenouda III, Francesc i Teodor II han fet una pregària en comú a la Capella Redemptoris Mater

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!