Eduard Ibañez: “El document sobre el fet religiós i l’acte al Parlament no tenen precedents”

Aquest dimarts a les 6 de la tarda, la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, presidirà l’acte públic de presentació del document El fet religiós en la Catalunya del futur.
Aquest document ha estat promogut per diferents entitats religioses de diverses confessions. El text formula el marc en el que s’hauria de basar la relació entre l’Estat i les religions en la Catalunya del futur, amb o sense independència. Eduard Ibáñez, director deJusticia i Pau, una de les entitats promotores del document, ha explicat aquest dimarts a la primera hora de la Fórmula Estel: “El que sí que és veritat és que aquest document neix en el marc del debat social que tenim a Catalunya des de fa uns anys, en el qual hi ha una voluntat d’una part de la ciutadania d’avançar cap a una república”.
El document, consensuat entre diverses religions, i l’acte al Parlament no tenen precedents. Eduard Ibáñez, director de Justicia i Pau, ha narrat que el document El fet religiós en la Catalunya del futur “neix com una iniciativa intra-cristiana”, però que de seguida van veure que no podien reflexionar només les entitats catòliques: “Vam trobar de seguida una molt favorable acollida a moltes altres confessions. I per això aquest moment podem dir que compta amb el suport i la participació tant d’hortodoxes, evangèlics, musulmans, evangelistes, etcètera”
Eduard Ibáñez, director de l’associació barcelonina Justicia i Pau, també ha destacat que “cal protegir (reconèixer ja ho està, però protegir) la llibertat religiosa al nostre país com un dret humà fonamental, un dret consagrat en tots els tractats internacionals de Drets Humans, però que és un dret que malauradament no és prou conegut, i de fet, és un dret que en molts països del món és perseguit”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!