L’arquebisbat de Barcelona ha autoritzat tres religioses per exercir d’agents pastorals en el servei religiós a tanatoris de l’arxidiòcesi de Barcelona.

Amb la incorporació d’aquestes religioses, l’arquebisbat de Barcelona disposa de 33 persones que poden oficiar les cerimònies exequials, així com atendre pastoralment els cristians que assisteixen als tanatoris de la diòcesi per acomiadar els seus familiars i éssers estimats. D’aquestes 33 persones, 16 són preveres, 7 són diaques, 3 són religioses i 7 són laics.

Un decret de nomenament, signat pel cardenal Joan Josep Omella, el 20 de desembre del 2023, va designar la primera religiosa de l’arxidiòcesi per exercir aquest servei, tenint en compte el bé pastoral, la voluntat d’oferir un servei eficaç i per dotar les famílies de noves possibilitats. Amb el nomenament de religioses com a agents pastorals per a tanatoris, l’arxidiòcesi de Barcelona intensifica una etapa de col·laboració fecunda i singular que, a més, expressa la universalitat de la vida consagrada. A finals de l’any 2019, l’arquebisbat de Barcelona ja va autoritzar un primer grup de laics per col·laborar amb el Secretariat Diocesà de Tanatoris.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!