El Consell de 9 Cardenals que assessoren el Papa en temes sobre la reforma de l’Església i la Cúria Romana ha viscut, entre dilluns 4 i aquest dimarts 5 de desembre, una nova reunió al Vaticà.

La Santa Seu ha explicat que, aquesta vegada, “el centre de la reflexió ha estat el tema de l’aportació femenina a l’Església”.

Els 9 purpurats, entre ells el cardenal Joan Josep Omella, han escoltat les intervencions de la religiosa Filla de Maria Auxiliadora Linda Pocher, professora de Cristologia i Mariologia a la Pontifícia Facultat de Ciències de l’Educació Auxilium de Roma; Lucia Vantini, professora de Teologia Fonamental i Filosofia a l’Institut de Ciències Religioses de Verona i d’Antropologia i Diàleg Ecumènic a Venècia, i el sacerdot Luca Castiglioni, professor de Teologia Fonamental al Seminari de Milà, la seva diòcesi.

El C9 “ha acordat que cal escoltar el vessant femení de l’Església, perquè els processos de reflexió i de decisió puguin gaudir de la contribució insubstituïble de les dones”. 

D’altra banda, els participants en la reunió del Consell de Cardenals han examinat l’actual situació social, política i eclesial de les diverses zones de procedència dels membres d’aquest organisme, amb una mirada especial al conflicte actual a Ucraïna i la greu situació a Terra Santa, com també els treballs de la Conferència d’Estats Part en la Convenció de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, la COP28, que es fa a Dubai.

A més, el cardenal Sean Patrick O’Malley, arquebisbe de Boston, ha plantejat diversos possibles mètodes de cara a l’organització d’assemblees de conferències episcopals, tot just cinc anys després de la històrica reunió sobre prevenció d’abusos a menors i persones vulnerables, celebrada el febrer de 2019, convocada pel Papa a tots els episcopats del món. Aquestes propostes d’O’Malley han estat tema de debat i valoració amb els membres del C9. 

Finalment la reunió del Consell de Cardenals ha ofert la possibilitat de debatre sobre la primera sessió de l’Assemblea General Ordinària del Sínode i de contribuir a la reflexió sobre l’escolta a l’Esperit, com també sobre principis i criteris de la constitució apostòlica Praedicate Evangelium a les cúries diocesanes. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!