Afavorir el diàleg entre generacions i valorar la tercera edat en l’àmbit social i cultural són els objectius de l’acte del 27 d’abril titulat La carícia i el somriure, que té lloc a l’aula Pau VI del Vaticà, on uns 6.000 avis, nets i ancians es reuneixen amb el papa Francesc.

L’acte es nodreix de valors cristians que ressalten els drets de la gent gran, a més de sensibilitzar sobre ells i els deures corresponents de la resta de la comunitat.

La iniciativa pretén oferir perspectives noves sobre la vellesa, explica el president de l’Acadèmia Pontifícia per a la Vida, l’arquebisbe Vincenzo Paglia, i subratllar la riquesa d’aquesta etapa.

El patrimoni que ofereix la tercera edat es pot redescobrir, per això l’esdeveniment compta amb avis i nets, entre els quals hi ha una harmonia especial, unió i dimensió afectiva que no sempre és present en altres generacions.

La trobada amb el Papa és una iniciativa de la Fundació Età Grande, amb l’auspici de l’Acadèmia Pontifícia per a la Vida. El representant de la Fundació, Mario Marazziti, afirma que “volem intentar humanitzar el nostre món mostrant la nostra cura, per poder curar els afectats per l’aïllament i la soledat”.

Duran l’acte, l’arquebisbe Paglia i l’actor italià Lino Banfi reflexionaran plegats i discutiran la relació entre avis i nets. La trobada també compta amb la participació del cantant Al Bano i el cor de la diòcesi de Roma dirigit per Marco Frisina.

A més de la presència del Papa, hi ha testimonis de tres avis i tres nets.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!