Aquest dimecres, 12 de febrer, Barcelona ha viscut una diada de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat plena d’actes religiosos i culturals. Un dels més destacats, ha estat com cada any l’obertura de les portes de la catedral. Durant tot el dia, la feligresia s’ha apropat a visitar la Cripta de Santa Eulàlia, cotitular de la catedral, i les dones que porten el nom d’Eulàlia, Laia, Lali, Olalla o altres variants han pogut signar el Llibre d’Or. A la tarda, s’ha celebrat la missa conventual, que ha comptat amb l’acompanyament musical de Cor Francesc Valls. El cor ha interpretat el motet Hostia Solemnis a la mateixa cripta, on posteriorment s’han venerat les relíquies de santa Eulàlia.
Un altre dels punts de la ciutat on s’ha celebrat aquesta festivitat ha estat el monestir de Pedralbes, on s’ha fet el tradicional ball de la geganta Laia i s’ha celebrat el Pregó dels Nens. L’acte ha servit, a més, perquè l’alcalde Jaume Collboni mostrés el seu suport i gratitud a les tres monges que aquest cap de setmana es traslladen a Vilobí d’Onyar.
A més d’aquests actes religiosos, durant aquests dies Barcelona s’ha omplert de color gràcies als seguicis i cercaviles de gegants i de l’Àliga de la Ciutat, que aquest any ha celebrat el seu 650è aniversari. La majoria d’aquestes activitats van tenir lloc el diumenge 9 de febrer a la plaça de Sant Jaume, on hi va haver una diada castellera i el Seguici de Santa Eulàlia. D’altra banda, com cada any, el dissabte i el diumenge es va representar l’espectacle Eulàlia per l’Esbart Ciutat Comtal a la catedral.
La festivitat ha finalitzat aquest dimecres a la nit amb la Passejada de les Laies i el Ball final a la plaça Sant Jaume, des d’on s’ha pogut veure el castell de focs.