El 31 de maig, Festa de la Visitació de la Benaurada Verge Maria, i conclusió del mes de maig, Mes de Maria, l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, juntament amb els cònsols de la Parròquia de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, així com el rector, Mn. Josep Chisvert, i l’ambaixador d’Andorra davant la Santa Seu, Carles Álvarez Marfany, i un grup de 60 fidels de la parròquia, han estat rebuts en acabar l’audiència del Sant Pare Francesc a Sant Pere del Vaticà.

L’arquebisbe Joan Enric Vives saludant el papa Francesc.

L’audiència s’inscriu dins els actes programats per celebrar els 800 anys de la troballa, per part d’un humil pastor de Bixessarri, alertat per un ocell de colors, de la imatge tan estimada de la Mare de Déu de Canòlich.

Assistents a l’audiència. Foto: Bisbat Urgell

Amb motiu d’aquesta efemèride, una talla de la imatge de la Mare de Déu de Canòlich ha estat present en l’Audiència General del Sant Pare a la plaça de Sant Pere del Vaticà. Aquesta talla de la imatge de la Mare de Déu de Canòlich ha estat lliurada al Sant Pare Francesc. La talla ha estat realitzada en un taller barceloní amb la màxima fidelitat amb l’original que, tal com explica la llegenda, fou trobada per un pastor el 14 de juliol de 1223, on més tard es va construir el santuari de la Mare de Déu de Canòlich. Enguany, 800 anys més tard, s’estan duent a terme tot un seguit d’activitats de celebració.

“Ha estat un dia molt significatiu, hem tingut molta il·lusió de poder portar-li al papa Francesc una talla dela Mare de Déu de Canòlich”, ha manifestat Mn. Pepe Chisvert.

PEPE CHISVERT

“Ha estat un dia molt significatiu, hem tingut molta il·lusió de poder portar-li al papa Francesc una talla dela Mare de Déu de Canòlich”

En acabar la celebració de l’audiència, a la basílica de Sant Pere, Mons. Joan-Enric ha presidit dins la basílica, amb el grup de pelegrins de Sant Julià de Lòria la pregària Mariana que el Papa ha proposat per a tota l’Església en preparació a la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode del proper mes d’octubre.

Les celebracions d’aquest vuitè centenari seguiran en els propers dies, amb l’estrena, el dia 1 de juny, del curtmetratge Tirites, que parla sobre la trobada de la Mare de Déu de Canòlich, patrona de Sant Julià de Lòria.

Talla policromada de la Mare de Déu de Canòlich.
L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!