El diumenge 26 de maig ha estat festa grossa al bisbat de Sant Feliu de Llobregat, amb motiu de l’acte central de l’aniversari dels 500 anys de la catedral-parròquia de Sant Llorenç i dels 20 del bisbat. En un missatge gravat de vídeo, el papa Francesc ha instat els diocesans “a ser valents, veritables testimonis de Crist. Feu enrenou i xivarri cristià, més val equivocar-se per fer que no fer”. El Papa també ha volgut agrair “el treball i l’entrega” del bisbe Agustí Cortés.

El missatge del Papa ha estat el colofó d’una solemne Eucaristia d’acció de gràcies, presidida pel nunci apostòlic, Bernardito Auza, i concelebrada pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés; l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella; el bisbe de Terrassa, Mons. Salvador Cristau, l’arquebisbe-bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i l’abat de Montserrat, el P. Manel Gasch. Un gran nombre de sacerdots, especialment mossèn Josep Maria Domingo, rector de la catedral-parròquia de Sant Llorenç i vicari general, han concelebrat la missa.

Com a signe de la celebració, s’ha descobert una làpida commemorativa al creuer de la catedral, al costat de la porta de la Mare de Déu del Roser.

Làpida commemorativa. Foto: Agustí Codinach
Al final de la celebració, el papa Francesc ha adreçat un missatge als diocesans. Foto: Agustí Codinach
El bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, ha llegit un missatge d’agraïment i encoratjament. Foto: Agustí Codinach

En acabar la missa, s’ha fet un dinar popular, a la Plaça de la Vila, que ha comptat amb l’assistència de 1.000 persones. Hi ha actuat l’Esbart de Sant Feliu de Llobregat de l’Agrupació Cultural Folklòrica en el seu 75è aniversari. Tots els assistents a la celebració, en què han participat regidors de l’Ajuntment, amb l’alcaldessa Lourdes Borrell, al capdavant, així com Carles Armengol, director general d’Afers Religiosos, han rebut el número especial de Catalunya Cristiana amb motiu de la commemoració.

AGUSTÍ CORTÉS

“Que el Senyor ens permeti créixer en fidelitat i autenticitat”

En les seves paraules finals, el bisbe Agustí Cortés ha manifestat: “Que el Senyor que ens ha cridat i portat fins aquí, per fer de nosaltres el poble de Déu que camina com a diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, ens permeti créixer en fidelitat i autenticitat tot expressant davant dels ulls de tots el misteri que hem rebut i volem anunciar.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!