Al bell mig del centre neuràlgic de Sant Feliu de Llobregat s’alça des de fa 500 anys la parròquia de Sant Llorenç. No sempre ha tingut el mateix aspecte. De fet, després de la guerra civil va caler aixecar-la de bell nou perquè només n’havia quedat dempeus el campanar. Per tant, és des del 1946 que ofereix l’aspecte actual. Obra de l’arquitecte Josep Ros, amb planta basilical de tres naus, segueix un estil inspirat en l’arquitectura i la decoració paleocristiana i bizantina.

La reconstrucció havia començat el 1941 amb la capella del Santíssim i va culminar el 26 de maig del 1946 amb la dedicació de tot el conjunt del temple parroquial. Un esforç necessari i urgent per poder reconstruir el que la guerra civil havia destruït.

La data emblemàtica del 26 de maig s’ha volgut recuperar ara per fer-hi coincidir l’acte central del 500 aniversari de la parròquia i dels 20 anys de la seva designació com a catedral del bisbat de Sant Feliu.

“Hem crescut en consciència de pertinença, però encara ens queda molt”, remarca Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!