El P. Hans Zollner, jesuïta alemany conegut pel seu compromís en el camp de la salvaguarda i prevenció dels abusos en l’Església, dimiteix com a membre de la Pontifícia Comissió per a la Protecció de Menors, l’organisme creat pel Papa el 2014 per lluitar contra la xacra dels abusos per part del clergat.

Així ho ha anunciat el president de la Comissió, el cardenal Patrick Sean O’Malley, el qual ha explicat que Zollner va demanar ser rellevat del càrrec “després de reflexionar sobre el seu nomenament recent” com a consultor del Servei per a la Protecció de Menors i Persones Vulnerables de la diòcesi de Roma.

Zollner també és director de l’Institut d’Antropologia, Estudis Interdisciplinaris sobre la Dignitat Humana i l’Atenció a les Persones Vulnerables de la Gregoriana.

CARDENAL PATRICK SEAN O’MALLEY, president de la Pontifícia Comissió per a la Protecció de Menors

“El Sant Pare ha accedit a la seva petició amb l’agraïment més profund pels seus molts anys de servei”

El P. Zollner, continua el cardenal O’Malley, ha ajudat a donar forma i a implementar molts dels projectes i programes que han trobat l’origen en les deliberacions de la Comissió, en especial la Cimera Global del febrer del 2019, la gran reunió convocada per Francesc a Roma amb els presidents de les conferències episcopals d’arreu del món per reflexionar sobre el mal dels abusos i identificar estratègies per contrarestar-lo.

Com desitja el cardenal O’Malley, “esperem continuar la nostra col·laboració amb el pare Hans en els nostres esforços conjunts per fer de l’Església una llar segura per a tothom”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!