Aquest dissabte 4 de febrer l’advocada i activista congolesa Yvette Mushigo rep el Premi Mundo Negro a la Fraternitat 2022, en reconeixement a la seva tasca i la de l’organització que coordina, Synergie des Femmes pour la Paix et la Réconciliation, en la promoció dels drets de les dones a la República Democràtica del Congo.

Com expliquen des de Mundo Negro, la xarxa Synergie des Femmes pour la Paix i la Réconciliation, que coordina la guardonada, aglutina prop de 40 organitzacions de drets humans a la República Democràtica del Congo, Ruanda i Burundi.

Creada l’any 2005 com una iniciativa regional de Pax Christi Great Lakes Network, empra el potencial de les dones en la regió per promocionar-ne el drets i lideratge, a més de contribuir a la construcció de la pau a la zona.

Segons Mushigo, “en un sistema patriarcal que sempre ha considerat la dona en segon pla, ensenyar a les dones els seus drets és vist com una provocació. Els homes consideren una amenaça a la seva autoritat, al lloc que ocupen, que les dones tinguin el mateix dret que ells”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!