Xavier Casanovas

Xavier Casanovas ha estat nomenat nou director de Cristianisme i Justícia. Així ho va aprovar el 4 de setembre passat el patronat de la Fundació Lluís Espinal, a la qual pertany aquest centre d’estudis.

Xavier Casanovas és llicenciat en matemàtiques i màster en gestió d’empreses. Durant els últims cinc anys ha estat responsable de comunicació al centre. Anteriorment ha treballat a Oxfam Intermón i al Casal Loiola de Barcelona. És també portaveu de la Plataforma per una fiscalitat justa i ha participat activament en les darreres edicions del Fòrum Social Mundial i a l’organització del Fòrum Social Català. Col·labora en diferents projectes solidaris relacionats amb el món de la immigració i l’economia social.

El nou director ha destacat la capacitat que ha tingut en els darrers anys d'”estar atent i posicionar-se en un món convuls i en canvi, marcat per la crisi i la desigualtat”. A partir d’aquí assenyala que un dels reptes de Cristianisme i Justícia és “treballar la tensió entre activisme i reflexió, caminant juntament amb aquells que estan a la trinxera del dia a dia, però aportant reflexió i pensament crític.”

Serà el primer laic que dirigeix aquesta institució. Substitueix el jesuïta Llorenç Puig, actualment delegat dels Jesuïtes de Catalunya, i que ara s’incorpora al Patronat de la Fundació Lluís Espinal. Puig, que ha estat set anys liderant l’equip de Cristianisme i Justícia, ha agraït als membres del centre el seu “compromís i preocupació per les realitats del nostre món, no purament ideològiques, sinó posant rostres i realitats concretes del que passa amb els més vulnerables”. També ha estat nomenat Santi Torres com a director adjunt.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!