Els dies 21 i 22 d’octubre Barcelona acollirà la vuitena edició de La Nit de les Religions, Conviccions i Creences en Diàleg, organitzada per AUDIR. La iniciativa permet que conviccions no religioses i creences de diferents tradicions religioses ofereixin activitats que fomenten el diàleg i la cultura de la pau.

En aquesta edició s’oferiran 48 activitats de 50 comunitats i entitats que inclouen xerrades, tallers, concerts, representacions i rutes guiades a diferents espais de culte de la ciutat de Barcelona. El programa d’activitats, que inclou diferents formats (virtual, presencial i semipresencial), està disponible a la pàgina web www.audir.org/lanitdelesreligions. Alguns actes requereixen inscripció prèvia que s’indicarà al programa perquè les persones interessades s’hi puguin inscriure.

Com afirma Arnau Oliveres, codirector d’AUDIR, “La Nit de les Religions, Conviccions i Creences en Diàleg és una iniciativa que promou la trobada entre creients i no creients, tot mostrant les aportacions de les tradicions i conviccions a una humanitat compartida. És una ocasió per a la cultura de la pau i al diàleg inclusiu que té en el seu horitzó l’assoliment d’una societat més justa i igualitària”. A més, Oliveres “posa en valor la implicació de les comunitats i entitats participants que obren les seves portes a la ciutadania”.

ARNAU OLIVERES

“És una ocasió per a la cultura de la pau i al diàleg inclusiu que té en el seu horitzó l’assoliment d’una societat més justa i igualitària”

Sara Belbeida, comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa de l’Ajuntament de Barcelona, apunta que la Nit de les Religions “és un acte que remarca la gran diversitat religiosa que hi ha a la ciutat de Barcelona”. Considera que aquesta activitat “és molt necessària per poder conèixer de primera mà les diverses religions, i d’aquesta manera poder trencar prejudicis arrelats i allunyar-nos de la realitat distorsionada que, de vegades, envolta les comunitats religioses”. Convida la ciutadania a “gaudir d’aquesta jornada, però sobretot a dialogar i fer totes les preguntes necessàries per poder conèixer millor els nostres veïns i veïnes, ja que, com deia Mahatma Gandhi: ‘El coneixement profund de les religions permet enderrocar les barreres que les separen’”.

SARA BELBEIDA

“És un acte que remarca la gran diversitat religiosa que hi ha a la ciutat de Barcelona”

ACTE INAUGURAL

L’acte inaugural de La Nit de les Religions 2023 tindrà lloc el 19 d’octubre a les 19.00 h, al carrer dels Lledó, 11, 1r pis, i l’entrada serà lliure.

.Parlaments inicials de Sara Belbeida, comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa de l’Ajuntament de Barcelona, Carles Armengol, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, i Montse Castellà, presidenta de l’AUDIR

.Col·loqui Ciència i Religió, amb Mar Griera, professora del Departament de Sociologia de la UAB i directora del grup d’investigació ISOR, i Ramon M. Nogués, catedràtic emèrit d’Antropologia biològica de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador sobre les relacions entre el cervell i les transcendències religioses.

.Intervenció d’Albert Oliveres, que interpretarà diverses peces de piano.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!