Volem ser testimonis de Jesús entre els més senzills

Roger Marco i Maria Palau es van casar l’estiu passat. Després d’uns mesos de preparació i discerniment en l’associació Ocasha-Cristians amb el Sud, marxaran el proper mes de febrer a la República Dominicana, en concret al bisbat de San Juan de la Maguana. Creients des de fa anys, no s’havien plantejat mai la vocació missionera, però va ser dintre de la seva relació de parella que va començar a guanyar força aquesta inquietud. Diumenge 26 de gener, a la parròquia de Sant Pere Apòstol de Benicarló, el bisbe de Tortosa, Mons. Enric Benavent, celebra la missa d’enviament missioner.

Per què heu decidit marxar?
Hi ha molts motius i no és fàcil resumir-los, però parlant de quin tipus de família ens agradaria formar, va aparèixer la inquietud. Aquesta inquietud va anar agafant forma fins a arribar a convertir-se en una crida. En aquest procés de discerniment hem anat descobrint com Déu va parlant a través de moltes circumstàncies i aquestes ens impulsen a marxar i dedicar un temps de ple a l’evangelització amb els més pobres. Però en el fons, si podem prendre aquesta decisió, és únicament perquè ens sentim uns privilegiats. Uns privilegiats per haver experimentat l’amor de Déu a la nostra vida.

Quin és el vostre projecte missioner?
Anem a la República Dominicana, en concret al bisbat de San Juan de la Maguana, que està a l’interior de l’illa i a prop d’Haití. Allà hi ha una escola-internat que acull els adolescents de les comunitats disperses per les muntanyes. La nostra tasca se centrarà allí en la seva educació integral i en la visita i acompanyament pastoral dels poblats d’aquesta zona on resideixen les famílies dels joves interns. És un projecte molt atractiu que es mou entre la joventut, la família i l’àmbit social. El nostre compromís és per a tres anys, la idea és que ells mateixos es vagin responsabilitzant dels projectes que s’han posat en marxa.

Podeu descarregar-vos l’entrevista en PDF

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!