Aquest estiu serà especial per a la Fundació Amics de la Gent Gran i les persones que hi formen part. Quatre anys després, es tornaran a organitzar diferents torns de les Vacances Amigues, unes estades de tres o quatre dies que serveixen perquè les persones grans de l’entitat tinguin la possibilitat de gaudir de l’estiu gràcies a unes vacances fora de casa. Sentiran el caliu i la companyia d’amics i amigues, així com de les persones voluntàries que hi participaran. D’altra banda, durant tot l’estiu es reforçaran les activitats de socialització, que tindran lloc durant aquest mes de juny a diferents municipis de Catalunya.

Amics de la Gent Gran és una fundació de voluntariat que va néixer fa trenta-sis anys amb un somni: viure en una societat que reconegui el paper, la singularitat i el valor de les persones grans que la conformen, tot evitant la seva invisibilitat i discriminació.

Segons les últimes dades de l’INE (2021), més de 350.000 persones majors de 65 anys viuen soles a Catalunya. Aquest factor augmenta el risc de patir problemes de salut i soledat no desitjada. En aquest sentit, hi ha èpoques de l’any que poden ser més sensibles. L’estiu, moment en que molta gent marxa de vacances, és un dels moments més delicats perquè el sentiment de soledat es fa més evident.

Per a gran part de la societat, l’estiu és una època per desconnectar. Escapar de la rutina i viatjar a llocs on l’única preocupació sigui descansar i oblidar el ritme del dia a dia. Però per a milers de persones grans, l’estiu és un moment dur, on la seva soledat s’accentua i el records dels moments viscuts en el passat tornen al cap. Per això, per a totes aquestes persones, l’important durant l’època estiuenca és reconnectar i tornar a sentir-se acompanyats.

Amics de la Gent Gran fa una crida a la ciutadania a col·laborar amb donatius per lluitar contra la soledat dels ancians

Per tal de fer possible la campanya “Un estiu per reconnectar”, les Vacances Amigues i les activitats de socialització, l’entitat fa una crida a la ciutadania a col·laborar amb donatius, que faran possible la lluita contra la soledat de les persones grans en risc d’exclusió. L’objectiu final és superar els 55.000 euros, xifra que cobriria gran part les despeses de tota la campanya d’estiu.

Gràcies a la tasca de prop de 2.800 persones voluntàries, la Fundació podrà organitzar activitats d’estiu per tal que més de 2.700 persones grans gaudeixin d’espais i moments de socialització que els ajudi a pal·liar el sentiment de soledat no desitjada. Les principals accions de la campanya d’estiu seran:

Berenars de Sant Joan. Durant el mes de juny hi ha programats prop de vint berenars a diferents municipis de Catalunya per celebrar en companyia Sant Joan.

Vacances Amigues. La pandèmia va impedir que durant el 2020, 2021 i 2022 la Fundació pogués organitzar una de les accions més importants de l’estiu: les Vacances Amigues. Quatre anys després, Amics de la Gent Gran tornarà a oferir la possibilitat de gaudir d’una escapada d’uns dies a prop de 170 persones grans. A Catalunya, s’organitzaran cinc torns d’aquestes estades. A més, s’organitzaran tres torns més: per a persones grans de Saragossa, Madrid i València.

Organització d’activitats. Durant els mesos d’estiu es potenciaran l’organització d’activitats que permetran tornar a gaudir de la companyia, de l’oci, la cultura i les tradicions a persones grans de diversos municipis: sortides en vaixell, visites culturals, passeigs en grup i trobades diverses que ompliran aquest estiu de moments memorables.

Per a més informació: https://unestiuperreconnectar.amicsdelagentgran.org/socies-1/

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!