Visitar Terra Santa és segur

La Comissió Episcopal Catòlica de Peregrinació ha emès un comunicat on anima els pelegrins a visitar novament Terra Santa. El comunicat subratlla la seguretat del país i explica que anar a Terra Santa afavoreix la comunitat cristiana local, a més de beneficiar espiritualment els pelegrins.

La Comissió reconeix que les darreres setmanes hi ha hagut molta violència a Terra Santa i confirma que molts grups han cancel·lat les peregrinacions, tot i que molts altres han continuat anant-hi. De fet, assegura, “l’itinerari de peregrinació entre Natzaret, Tiberíades, Jerusalem i Betlem sempre ha estat i continua essent molt segur. En cas contrari, els proveïdors locals serien els primers a advertir d’un perill greu i cancel·larien la visita”.

Per això, subratlla que “visitar Terra Santa és segur“. També comenta que els pelegrins cristians són “molt respectats i molt ben rebuts pels cristians, musulmans i jueus, perquè són considerats com a ponts de pau entre palestins i israelians“.

El comunicat destaca que els fruits principals de la peregrinació són “el creixement en la fe personal, el redescobriment de la Bíblia en la seva pròpia terra i una transformació espiritual profunda. Recomanem als pelegrins venir i caminar per on Crist va caminar, per compartir amb nosaltres el nostre testimoni de la fe, per veure per ells mateixos com poden esdevenir part del nostre somni per la pau”.

Finalment, la Comissió demana a les conferències episcopals que animin les diòcesis, parròquies i associacions “per estendre el nostre missatge d’alè als pelegrins. Serà un plaer oferir qualsevol ajuda per fer d’aquest viatge espiritual quelcom fructífer”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!