Entre octubre i desembre, l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha fet una visita pastoral als cinc col·legis diocesans que s’integren en la Fundació Canònica Sant Fructuós, acompanyat de la delegada diocesana per a l’Educació i Cultura, Maria Dolors Sardà; la directora de la Fundació, M. Cinta Sebastià, i el director del Secretariat Diocesà de l’Ensenyament i l’Escola Cristiana, Rafael Muñoz. La presa de contacto ha servit per veure el funcionament d’aquests centres docents, intercanviar opinions i departir directament amb l’alumnat. 

El calendari de visites del prelat va començar el 26 d’octubre quan va anar a l’Escola Joan XIII del barri tarragoní de Bonavista. A més de conversar amb una part de l’equip de docents de l’ESO, de Formació Professional i per a l’escolarització inclusiva, es va incidir en el model, que n’ha fet una de les primeres escoles de Catalunya amb Certificació ISO. L’arquebisbe es va referir a la comunitat educativa destacant-ne “la gran diversitat” i va animar els alumnes a preparar-se “per tal de ser els artífexs d’un món millor”.

El segon centre escolar que va comptar amb la presència de l’arquebisbe va ser el Col·legi Sant Pau de Reus, el 2 de novembre, que el va rebre interpretant la cançó Escolta, lema d’aquest curs, cosa que va induir el prelat a afirmar que “davant dels conflictes, podem pensar en la lletra de la cançó i escoltar el que Jesús ens diu al cor”. Posteriorment, va haver-hi una trobada amb l’equip de pastoral del centre en la qual es va fer palesa la bona i positiva convivència en el context de diversitat religiosa.

El divendres 18 de novembre va ser la jornada triada per fer la visita pastoral a l’altre Col·legi Sant Pau, aquesta vegada el de Tarragona. Adreçant-se als infants, l’arquebisbe els va recordar que “us esteu formant i creixent en cos i ànima i us convido a fer-ho també en bondat i espiritualitat”. Els escolars es van interessar també per la tasca pastoral i responsabilitats diocesanes de Mons. Joan Planellas.

El dilluns 28 de novembre el Col·legi Sant Rafael de la Selva del Camp va rebre l’arquebisbe Joan, que es va reunir amb l’equip directiu del centre. Coicidint amb la festa major de Sant Andreu, els alumnes van obsequiar el prelat amb una exhibició del seguici festiu. Joan Planellas va gaudir molt “amb els elements de cultura popular que alumnes i mestres heu preparat amb esforç i generositat”. 

La gira episcopal por les escoles diocesanes va acabar el 7 de desembre al Col·legi Mare de Déu de la Serra i el Centre d’Educació Especial Tilmar, de Montblanc. Feta la benvinguda, es va fer una pregària a la capella del col·legi, després de la qual l’arquebisbe va exhortar la comunitat educativa a tenir “sempre molt present la vivència de la fe i tenir com a model i com a llum l’Evangeli de Jesús”. Seguidament, Joan Planellas es va traslladar a l’antic col·legi de las Carmelites de la Caritat Vedruna, on actualment hi ha parvulari, infantil i primària de Mare de Déu de la Serra i els alumnes del Centre d’Educació Especial Tilmar. Es va mostrar la integració dels alumnes del Tilmar amb la resta d’alumnat del centre, tant pel que fa a la distribució dels espais com a la realització d’activitats conjuntes. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!