El papa Francesc ha visitat, per segon cop, l’Ajuntament de Roma, on s’ha reunit amb l’alcalde Roberto Gualtieri, i ha projectat un impacte positiu del Jubileu 2025.

Segons Francesc, el proper Jubileu pot tenir una influència molt bona en la ciutat, “millorant-ne l’aparença i fent més eficients els serveis públics, no només al centre, sinó també apropant el centre i els suburbis”.

El Vaticà espera que milions de persones participin, a partir del desembre, en les celebracions de l’Any Sant 2025.

Francesc ha admès la necessitat d’obres públiques i inversions per acollir els “nombrosos pelegrins” que visitaran la ciutat en el propers mesos i que se sumaran als turistes que arribaran a la capital italiana.

La ciutat, ha dit el Pontífex, ha d’estar “al servei de la caritat, al servei de l’acollida i l’hospitalitat”. I ha insistit que l’autoritat ha de posar-se “al servei de tothom” i “atendre les necessitats de la ciutadania, en particular, dels més febles, dels últims”.

PAPA FRANCESC

“Que Roma continuï mostrant el seu veritable rostre, un rostre acollidor, hospitalari, generós, noble”

Francesc és conscient que l’arribada de milions de pelegrins i turistes, a més d’immigrants, es pot veure com una “càrrega” per a Roma, a la qual considera una ciutat “única” amb un “esperit universal”.

De la seva banda, Gualtieri ha afirmat que “amb el Jubileu, Roma parlarà al món. Podrem extreure de les seves paraules un estímul per construir amb confiança camins nous de pau i de diàleg, d’inclusió i atenció als últims, als fràgils, als indefensos, d’amor i respecte a la terra que ens acull”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!