“Mai no he sentit de vosaltres una paraula d’ira, aquest és el senyal de la vostra força. Ni una sola casa està ‘intacta’, però cal mirar al futur.” Són les paraules del patriarca llatí de Jerusalem, el cardenal Pierbattista Pizzaballa, en l’homilia de la missa de Pentecosta celebrada a la parròquia de la Sagrada Família de Gaza.

D’aquesta manera acabava el cardenal la visita de tres dies a la Franja, esquinçada pel conflicte entre Israel i Palestina des de l’atac del 7 d’octubre.

PATRIARCA PIZZABALLA

“He vingut per donar testimoni del meu amor personal i també de l’amor de tota l’Església, unit al nostre compromís fort de sostenir-vos i ajudar-vos en tot el possible”

El cardenal Pizzaballa reconeixia: “Esteu aïllats, però no esteu sols. (…) Que l’Esperit Sant davalli sobre tots nosaltres i ens doni la força per viure en aquestes circumstàncies especials.”

En l’homilia, el patriarcat també animava els fidels a mirar el futur, sobretot de cara a l’educació i el treball. Durant la visita, el cardenal Pizzaballa beneïa un forn de pa greument malmès pels bombardejos i que ha tornat a obrir recentment gràcies al suport i la contribució del patriarcat llatí.

La visita del cardenal Pizzaballa també ha permès el retorn del rector de la Sagrada Família, Gabriel Romanelli, que era a Betlem en els dies que va començar la guerra i no havia pogut tornar-hi.

En roda de premsa posterior a la visita, el patriarca llatí de Jerusalem ha explicat que l’ha sorprès molt “una lliçó que mai no oblidaré: la seva fe indestructible, portada amb somriures commovedors. Em va deixar profundament marcat. En els seus ulls, hi vaig veure esperança i optimisme”.

El cardenal Pizzaballa ha aprofitat per enviar un missatge als responsables de la presa de decisions: “Ja n’hi ha prou de matar! La guerra ha d’acabar i s’han d’obrir vies d’ajuda per evitar una crisi humanitària imminent. Espero que aquest malson s’acabi aviat.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!