Del dissabte 14 de gener al dijous 19 la Coordinadora dels bisbes per a Terra Santa ha celebrat la trobada anual a Jordània per conèixer les tasques i impulsar la presència i el respecte de les comunitats cristianes que viuen a la terra de Jesús.

Un cop finalitzada la visita, la coordinadora ha fet un comunicat on destaca aquesta peregrinació com una visita “de comunió”, tal com la va definir el vicari patriarcal de Jordània, Jamal Daibes.

Els prelats destaquen que han estat rebuts per comunitats parroquials “plenes de vida” i que han estat testimonis de com els cristians construeixen “ponts d’esperança entre comunitats”.

Especialment subratllen els joves cristians que, “tot i enfrontant-se a desafiaments socials i econòmics importants, continuen fermament compromesos amb el creixement, tant de l’Església com de la societat”.

Els bisbes que han fet aquesta visita, entre els quals hi havia el bisbe d’Urgell, Mons. Joan Enric Vives, com a representant de la Conferència Episcopal Espanyola, fan una crida als pelegrins per visitar la terra de Jesús i trobar-se amb les comunitats que hi viuen.

Mons. Joan Enric Vives ha representat la Conferència Episcopal Espanyola en la visita a Jordània.

El comunicat de la coordinadora comenta els “esforços incansables i vitals de persones inspirades per l’Evangeli per tal de defensar la dignitat de la persona i els drets humans”.

En aquest sentit, esmenta el compromís de suport als que fugen de la violència a l’Iraq, Síria i el Iemen, a través de l’ajut per a l’allotjament, la capacitació, els serveis mèdics, l’atenció pastoral i el suport legal.

Especialment, els bisbes posen en relleu la capacitat d’acollida de Jordània, “el respecte per la dignitat humana que hem presenciat”, una realitat que “contrasta amb les creixents violacions contra la dignitat humana en altres parts de Terra Santa”.

La coordinadora comparteix les preocupacions expressades pels bisbes catòlics locals en relació amb les amenaces a la convivència pacífica a Israel, l’agreujament de la violència a Cisjordània, el creixement sostingut dels assentaments contrari al dret internacional i el nombre més gran de palestins morts durant més de vint anys.

“Ens fem ressò de la crida dels líders de l’Església a obrir un procés de pau genuí, arrelat en el dret internacional, perquè es concedeixi la llibertat al poble palestí i perquè es respecti la igualtat de drets de totes les comunitats”

El comunicat acaba amb el compromís de continuar “pregant i advocant per les nostres germanes i germans a Jordània, Palestina, Israel i tota la regió, confiant en la promesa de Déu per a tots els qui habiten en aquesta terra”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!