Un 5 de gener, a les 17.40 h, de l’any 2004, ens deixà Rosa Deulofeu, una dona que va viure l’Evangeli amb profunditat, en el seu dia a dia i, sobretot, va ser un testimoni enmig dels joves, tal com recorda Francesc Figueras, membre del Secretariat de Pastoral amb Joves de l’arquebisbat de Barcelona.

Rosa Deulofeu, nascuda el 29 d’abril del 1959, va viure 44 anys de compromís personal, familiar i eclesial. Des del juliol de 1993, va ser delegada de Joventut de l’arxidiòcesi de Barcelona, després d’una trajectòria ja eclesialment molt rica. Era senzilla, profunda i amb gran esperit de servei. Va començar a patir la malaltia després de l’última visita de Joan Pau II a Madrid, el maig de 2003. En els 7 mesos convivint amb el càncer, va donar el definitiu exemple de confiança en Déu i de sacrifici per l’Església. El procés de beatificació es va obrir el 2009.

“Ella va viure amb molta intensitat que per estar de veritat en Crist era imprescindible la seva pertinença a l’Església”, recorda el seu germà, Mn. Antoni Deulofeu. “La Rosa, en morir, tenia gravada una voluntat decisiva: que tot fos segons la voluntat de Déu i que la seva malaltia, el dolor i la mort fos ofrena per demanar la comunió com a manera existencial de ser filla de la seva estimada Església. Tot ho volia viure amb Crist i aquesta era la font del seu viure, del seu desig, del seu entendre el sentit amorós que comporta el do de la vida”.

ANTONI DEULOFEU

“Ella va viure amb molta intensitat que per estar de veritat en Crist era imprescindible la seva pertinença a l’Església”

Pel papa Francesc i la comunió profunda en l’Església“. Aquesta seria, segons el seu germà, “la pregària que ara la Rosa tindria al cor i als llavis. No podia entendre estimar sense que tot fos concret, real i verificable. Per això sempre en Crist i en el cor de l’Església”.

“A ella, en aquesta hora difícil, complexa i dura, li demano la seva intercessió perquè mai deixi de cercar Crist apassionadament i estimant molt l’Església”, conclou Mn. Antoni Deulofeu.

La missa en memòria de Rosa Deulofeu, que es fa cada any, serà el dilluns 8 de gener a les 19 h a la parròquia de Sant Agustí de Barcelona, presidida pel bisbe auxiliar David Abadías.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!