Aquest dijous l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha lliurat el Diploma de la Ciutat a les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, en reconeixement per la seva trajectòria de més de 140 anys ajudant les persones sense recursos. L’acte, que s’ha celebrat a la capella de la Casa d’Empara, l’ha impulsat la Mesa d’Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú. Els membres de la mesa van demanar a l’Ajuntament la concessió d’aquesta distinció a l’orde religiós, que durant tots aquests anys ha atès de forma voluntària milers de persones.

La Casa d’Empara i el llegat de Magdalena Miró

Durant l’acte de lliurament també s’ha presentat el volum número 43 de la col·lecció municipal de petites biografies de personatges il·lustres de la ciutat, que està dedicat a la fundadora de la Casa d’Empara, Magdalena Miró i Alegret.

Magdalena Miró va fundar la Casa d’Empara el 1875 amb l’objectiu d’acollir ancians, ancianes i orfes. Per fer-ho, va demanar a les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül que se’n fessin càrrec.

La comunitat hi va viure fins al 2019, quan va posar fi a la seva prestació a la Casa d’Empara i a la seva presència a la ciutat. Les quatre germanes que en aquell moment formaven la comunitat es van traslladar a altres poblacions, i la Casa d’Empara va passar a estar regentada per personal laic.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!