“El coratge dels màrtirs, el testimoni dels màrtirs, és una benedicció per a tothom.” Ho diu la nova edició del Vídeo del Papa, on Francesc demana pregàries pels nous màrtirs d’aquest temps, perquè “contagiïn a l’Església el seu valor i impuls missioner”.

En el videomissatge del mes de març, el Papa recorda el testimoni i dolor d’un espòs que va conèixer a l’illa grega de Lesbos: “Van veure la meva dona amb la creu i li van dir que la llencés al terra. Ella no ho va fer i la van degollar davant meu.”

La història d’aquesta dona, que va deixar “un exemple d’amor” pe Crist i de fidelitat “fins a la mort”, es reconstrueix en el Vídeo del Papa que alterna també imatges de comunitats cristianes en perill.

A més, es recullen exemples de valor com el del primer servent de Déu del Pakistan, Akash Bashir, que va morir als 20 anys el 2015 en evitar un atemptat terrorista contra una església plena de fidels a Lahore.

Hi ha molts màrtirs amagats que tiren endavant una vida ordinària amb coherència i amb el valor d’acceptar la gràcia de ser testimonis fins al final, fins a la mort.

PAPA FRANCESC

“Germans, germanes, sempre hi haurà màrtirs entre nosaltres, és el senyal que anem pel camí correcte”

Segons el director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, Frédéric Fornos, s.j., “la intenció de pregària del Papa ens interpel·la: com donem testimoni de Crist allà on som? No tots som cridats a arriscar la vida per ser fidels a Jesucrist, però em puc preguntar: davant de situacions que van en contra de l’ètica cristiana, de l’Evangeli, a la feina, en les meves activitats, el meu cercle social o la meva família, prenc posició per seguir el camí de Crist malgrat les dificultats i els reptes, o ho esquivo?”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!