En el Vídeo del Papa del mes de juliol, difós a través de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, Francesc demana pregar “perquè el sagrament de la Unció dels Malalts doni, a les persones que el reben i als seus éssers estimats, la força del Senyor, i esdevingui cada cop més, per a tots, un signe visible de compassió i esperança”.

A l’inici del vídeo el Pontífex assenyala que quan el sacerdot s’apropa a una persona per donar-li aquest sagrament “no necessàriament està ajudant-lo a acomiadar-se de la vida. Pensar així és renunciar a tota esperança. És suposar que després del sacerdot, arriba l’enterrador”.

La invitació del Papa a la pregària de tota l’Església és una manera de visibilitzar que la Unció dels Malalts és un sagrament de naturalesa comunitària i relacional. Assegura la proximitat de Jesús al dolor del malalt o de l’ancià, a l’alleujament dels seus patiments i al perdó dels pecats, però no és sinònim de la recepció d’un miracle de guariment del cos ni de la mort imminent.

La Unció dels Malalts és, molt sovint, el sagrament oblidat o menys reconegut, afirma Francesc. Amb tot, “és Jesús mateix qui ve a alleugerir el malalt, a donar-li força, a donar-li esperança, a ajudar-lo; i també per perdonar els seus pecats. I això és molt bonic!”

Les imatges que acompanyen les paraules de Francesc posen en relleu els diferents contextos en els quals es pot administrar el sagrament.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!