El Vídeo del Papa de juny és una història des de les fronteres de diferents llocs del món. Hi apareixen rostres sofrents, peus que caminen, bosses plenes amb el poc que han aconseguit endur-se de casa… però també s’hi veuen gestos de solidaritat, abraçades, projectes d’acollida. El Papa recorda als cristians que “qui acull un migrant, acull Crist”.

Francesc denuncia que en alguns països d’arribada els migrants són vistos amb “alarma, amb por” i això porta “al fantasma dels murs: murs a la terra, que separen les famílies, i murs al cor”. Segons el Papa, “els cristians no podem compartir aquesta mentalitat”.

En els darrers anys, el nombre de desplaçats ha superat el de la Segona Guerra Mundial. En aquest context, Francesc demana que s’acompanyi, es promogui i s’integri els migrants.

PAPA FRANCESC

“Al drama que viuen les persones forçades a abandonar la seva terra fugint de guerres o pobresa, s’uneix molts cops el sentiment de desarrelament, de no saber on es pertany”

Per això, demana “promoure una cultura social i política que protegeixi els drets i la dignitat del migrant. I que els promogui en les seves possibilitats de desenvolupament”.

Els migrants i refugiats és un tema que sempre ha preocupat Francesc, ja des de l’inici del seu pontificat.

El director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el P. Frédéric Fornos, s.j., comenta que “és important recordar que no són xifres ni estadístiques, són persones. Les nostres històries personals i col·lectives estan marcades per la migració. En comptes de tractar els migrants com una càrrega o un problema, hem de trobar solucions basades en la compassió i el respecte per la dignitat humana. Aquesta mirada neix de l’Evangeli i de la pregària, i el magisteri de l’Església ens ho recorda”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!