“Si quan surts de missa estàs igual que com has entrat, alguna cosa no rutlla”, comença dient Francesc al Vídeo del Papa del juliol. En la nova intenció de pregària, que es confia a tota l’Església a través de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el Pontífex convida a posar l’Eucaristia al centre de la nostra vida.

Francesc vol que mirem aquesta celebració no com una obligació ritual, sinó com una trobada amb Jesús ressuscitat perquè “l’Eucaristia és la presència de Jesús, profundament transformadora”.

PAPA FRANCESC

“És Crist qui s’ofereix, qui es dona per nosaltres, cosa que hauria de fer que la nostra vida s’alimentés d’Ell i alimentés la dels nostres germans”

Això és el que els passa als protagonistes del vídeo d’aquest mes: tres fidels que al final de la missa porten l’Eucaristia als seus germans necessitats, fora de l’Església, tornant aquest amor i aquest do d’ells mateixos que han rebut al sagrament.

Les escenes de la vida quotidiana estan ambientades a Detroit. L’arquebisbe d’aquesta diòcesi nord-americana, Allen H. Vigneron, explica que estan molt agraïts per haver pogut participar en aquest vídeo i destaca que el moment és providencial perquè “totes les diòcesis dels Estats Units estan compromeses en un renaixement eucarístic”.

En el vídeo del mes de juliol, el Papa explica la lògica de l’Eucaristia, “que ens dona el valor de sortir a l’encontre, sortir de nosaltres mateixos i obrir-nos amb amor als altres”.

Segons el director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el P. Frédéric Fornos, s.j., “quan ens deixem transformar per Jesucrist en l’Eucaristia, assimilem la seva manera de viure i desitgem compartir aquesta missió de compassió pel món”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!