“Calen programes, iniciatives que afavoreixin la inclusió”, reflexiona Francesc en l’edició de desembre del Vídeo del Papa on fa una crida per pregar per les persones amb discapacitat.

A través de la Xarxa Mundial de Pregària, el Papa demana “perquè les persones amb discapacitat estiguin al centre de l’atenció de la societat, i que les institucions promoguin programes d’inclusió que n’afavoreixin la participació activa”.

Francesc insisteix en el concepte de “capacitats diferents” per subratllar la gran contribució que pot aportar a la societat, la inclusió plena i la valorització dels més fràgils.

Així ho testimonien les imatges que acompanyen les seves paraules: històries diferents, unides per la capacitat de potenciar el talent de les persones amb discapacitat.

El Vídeo del Papa d’aquest mes és un cant a la vida mateixa, així com una crida a canviar la nostra manera de pensar

En el món actual, denuncia el Pontífex, algunes persones amb discapacitat “pateixen rebuig, basat en la ignorància o en els prejudicis, que els converteix en marginats”.

Per això, toca “canviar una mica la nostra mentalitat per obrir-nos a les aportacions i als talents d’aquestes persones amb capacitats diferents, tant  en la societat com dins de la vida eclesial”.

El Papa també demana a les institucions civils que donin suport als projectes de les persones discapacitades “amb l’accés a l’educació, al treball i als espais on s’expressa la creativitat” i “amb iniciatives que afavoreixin la inclusió”.

A l’Església, no limitar-se a “eliminar les barreres físiques, sinó també a assumir que hem de deixar de parlar ‘d’ells’ i passar a parlar de ‘nosaltres’”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!