La Unió de Religiosos de Catalunya reafirma el seu compromís amb el papa Francesc

En el missatge a través de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, Francesc s’encomana a la pregària dels creients perquè “en l’exercici de la seva missió, continuï acompanyant en la fe el ramat que li ha estat encomanat per Jesús”.

En l’edició de El Vídeo del Papa de novembre, el Pontífex obre de bat a bat el seu cor per confessar que necessita la pregària per complir la seva missió: “La vostra pregària em dona forces i m’ajuda perquè pugui discernir i acompanyar l’Església escoltant l’Esperit Sant.”

En aquesta ocasió, el videomissatge té un to íntim i les imatges que acompanyen el Papa tenen també aquest to: una mena de relat del seu pontificat a través de les emocions.

A més dels moments més coneguts n’hi ha d’altres gairebé d’inèdits, fets d’abraçades i pregàries a diferents llocs del món.

Francesc deixa espai a les confidències quan constata que pel fet de ser Papa, “un no perd la seva humanitat”.

PAPA FRANCESC

“Ser Papa és un procés. Un va prenent consciència del que significa ser pastor. I en aquest procés aprèn a ser més caritatiu, més misericordiós i més pacient”

El Papa reconeix que tots els seus predecessors van tenir “aquesta sensació d’ensurt, vertigen, de qui sap que serà jutjat amb duresa. Perquè el Senyor, als bisbes, ens demanarà comptes seriosament”.

Per això Francesc demana que les persones que veuran i escoltaran el seu missatge “el jutgin amb benvolença. I que preguin perquè el Papa, sigui qui sigui (…) rebi l’ajuda de l’Esperit Sant, sigui dòcil a aquesta ajuda”.

Des de l’inici del seu pontificat, Francesc ha donat una gran importància a la pregària, demanant no només que es pregui per ell sinó també pels desafiaments de la humanitat i de la missió de l’Església.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!