Viatge papal a Turquia en clau ecumènica

Del 28 al 30 de novembre, el papa Francesc ha visitat Turquia, en el sisè viatge apostòlic del seu pontificat. La visita ha tingut un marcat caràcter ecumènic, amd diverses trobades i pregàries que han subratllat la germandat entre les Esglésies d’orient i occident.

“Germans en l’esperança.” Així es va adreçar Francesc al patriarca ortodoxo Bartomeu I, al qual va agrair-ne l’acollida fraterna. El patriarca va expressar també l’agraïment al Papa per la seva visita. Amb un petó al cap, el patriarca ortodox va beneir el papa Francesc com a cloenda de la pregària celebrada el 29 de novembre a l’església patriarcal de Sant Jordi d’Istambul, seu del patriarcat de Constantinoble. Va ser un dels moments més emotius d’aquest històric viatge.

En una declaració signada conjuntament pel papa Francesc i el patriarca Bartomeu I, tots dos van expressar “la seva profunda gratitud a Déu pel do d’aquesta nova trobada”. “El nostre record dels Apòstols -van assenyalar també-, que van proclamar la bona nova de l’Evangeli mitjançant la predicació i el testimoni del martiri, reforça en nosaltres el desig de continuar caminant plegats, amb l’objectiu de superar, en l’amor i en la veritat, els obstacles que ens divideixen.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!