Quan ja havia començat el res del Via Crucis des del Colosseu romà, aquest Divendres Sant, s’informava que per preservar la salut del Papa, que havia de celebrar la Vetlla Pasqual i la missa de Pasqua, el Pontífex seguiria la pregària des de Casa Santa Marta.

Enguany ha estat el mateix Papa qui ha escrit els textos del via crucis, emmarcat en l’Any de la Pregària com a preparació per al Jubileu del 2025.

Així, en la introducció d’aquest via crucis titulat En pregària amb Jesús en el camí de la creu, Francesc escriu: “Senyor Jesús, quan mirem la teva creu comprenem la teva entrega total per nosaltres. Et consagrem i oferim aquest temps. Volem passar-lo al teu costat, que vas pregar des de Getsemaní fins al Calvari. En l’Any de la Pregària ens unim al teu camí orant.”

Entres les persones que han carregat la creu al llarg de les catorze estacions han participat religioses de vida contemplativa, migrants, una família o persones amb alguna discapacitat, entre d’altres, mentre que els ciris els han portat quatre universitaris.

En les diferents meditacions del papa Francesc hi ha hagut referències a “la bogeria de la guerra”, als exclosos, oprimits i abandonats, i a la “grandesa de les dones”, les quals encara “avui continuen essent descartades, patint ultratges i violència”.

En la invocació conclusiva, el Papa, entre les 14 invocacions al nom de Jesús, subratlla: “Jesús, que aquesta pregària d’intercessió abraci els germans i germanes de tantes parts de món que pateixen persecució a causa del teu nom; als que pateixen la tragèdia de la guerra i als que, traient forces de tu, carreguen amb creus feixugues.”

La benedicció final ha anat a càrrec del cardenal vicari de Roma, Angelo de Donatis.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!