Veredicte a favor dels cristians de Cremisan

Després de nou anys de batalla legal, el Tribunal Suprem d’Israel ha emès el veredicte final sobre la vall del Cremisan, amenaçada des del 2006 pel projecte de construcció del mur de separació. El patriarca llatí de Jerusalem, Mons. Fouad Twal, ha celebrat aquesta decisió a favor dels cristians de la regió.

Un veredicte a favor d’un projecte d’aquest tipus hauria provocat l’expropiació de terres que pertanyen a 58 famílies cristianes a Beit Jala i la separació de dos convents salesians.

El Tribunal Suprem ha acceptat la petició contra la construcció del mur. Això significa que l‘exèrcit israelià abandonarà aquest projecte perquè el Tribunal el considera “perjudicial per a la població local i els monestirs de la vall”. I assenyala que “la ruta planejada com ho suggereix el Ministeri de Defensa israelià no és l’única alternativa que podria garantir la seguretat i causar el menor dany al que se sol·licita, pel dret administratiu israelià”.

Mons. Fouad Twal ha dit que “és una victòria per a la justícia israeliana perquè ha tingut el valor de prendre una decisió d’aquest tipus“. També ha recordat “l’eficàcia de la pregària” i com el pastor anterior de Beit Jala va perseverar durant anys per celebrar la missa en el lloc, tots els divendres amb la presència de desenes de feligresos i persones de totes les religions.

El patriarca llatí ha indicat que la notícia “és un signe d’alegria de la resurrecció” per als cristians de Terra Santa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!