Uns 2.000 infants i joves participaran en les activitats de Setmana Santa de la Fundació Pere Tarrés

Gairebé 2.000 infants i joves participaran en les activitats de lleure que la Fundació Pere Tarrés i els seus centres d’esplai vinculats han preparat per a les vacances escolars de Setmana Santa. Entre les propostes hi ha casals, colònies, campaments, rutes, esquiades i vacances en família. Tot això gràcies al suport d’un equip de 350 monitors i monitores, la majoria d’ells voluntaris.

Enguany, la Fundació Pere Tarrés ha augmentat el nombre d’activitats que ofereix, consolidant-se així la tendència dels darrers anys en què els centres d’esplai han vist la necessitat dels pares de conciliar la seva vida laboral i familiar i han optat per preparar diferents activitats. El nombre de participants ha augmentat un 36% respecte del mateix període de l’any anterior, passant dels 1.400 del 2014 als 1.900 infants que hi participaran aquest 2015.

La qualitat de les propostes i la bona resposta per part dels infants i joves fan que els pares vegin les activitats de lleure com una opció de qualitat per contribuir al creixement personal dels seus fills i filles. Els casals, colònies, campaments són espais que permeten l’educació en valors a través de la vivència del dia i de la descoberta de l’entorn a través de les excursions o sortides.
El preu de les activitats també és molt variat segons l’activitat i de la seva durada i s’estructuren entorn a un eix temàtic que serveix per organitzar els jocs, tallers i activitats educatives.

La Fundació Pere Tarrés continua treballant per assegurant que la situació econòmica de les famílies no impedeixi que els més petits infants gaudeixi del seu dret al lleure, a passar-s’ho bé, al joc i al contacte amb la natura. Per aquest motiu, aquesta Setmana Santa ha atorgat 227 beques i ajuts a infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques per un valor de 15.890 euros. El nombre de beques atorgades també s’ha incrementat notablement, un 122%, xifra que denota les dificultats de moltes famílies per poder accedir a les activitats de lleure. Per això, la Fundació Pere Tarrés continua buscant fons per evitar que l’accés a les activitats de lleure esdevingui un factor més d’exclusió social a través de la campanya solidària Ajuda’ls a créixer.

Vacances en família

Gaudir d’un temps de descans amb tota la família a un preu econòmic i amb un programa d’activitats dissenyat segons les edats de cada participant és el que la Fundació Pere Tarrés proposa en les seves Vacances en família. Una opció que s’ha consolidat en els darrers anys com una proposta educativa que convenç de la mateixa manera pares i fills i gràcies a la combinació d’activitats de lleure amb sortides a punts d’interès de l’entorn on estan situades les cases de colònies.

A més, permet aprendre i conviure amb altres famílies amb l’enriquiment social i vivencial que això representa per a grans i petits. Els pares comparteixen estones, activitats i converses amb altres pares i mares, mentre els infants poden jugar i divertir-se amb altres nens i nenes de la seva edat en un espai exterior i en un context formatiu dirigit per un equip d’educadors.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!