Quantes vegades ho hem cantat a les celebracions i hem unit les nostres mans en el moment del cant de la pau i hem afegit “veureu quins prodigis pot fer l’amor!”. Entre d’altres, aquest és un gest que ens iguala i ens compromet a fer d’ell una proposta per frenar la desigualtat, opció perenne també a les nostres mans unides. Fa pocs dies dèiem: “Senyor, manteniu-nos perseverants en el vostre amor, sense dividir-nos mai els uns dels altres.” És la pregària que neix del cor tot escoltant Jesús que ens diu “manteniu-vos en el meu amor” (Jn 15,9).

Amb el lema “Persones lliures de pobresa, fam i desigualtat”, Mans Unides inicia un temps en el qual renova el compromís de seguir lluitant per la dignitat de totes les persones, alliberar la humanitat de la pobresa, de la fam i la desigualtat i anar a les causes estructurals de la pobresa i de la fam: l’explotació socioeconòmica, l’exclusió social, el clima de violència, la vulneració dels drets humans, el deteriorament del medi ambient, i la perpetuació de la desigualtat, que també s’està donant entre nosaltres de forma creixent. Es tracta de promoure societats més justes, pacífiques i inclusives, i nous estils de vida.

La crida és a pregar per mantenir-nos units; és a la corresponsabilitat en l’acció; i és a la cooperació econòmica per pal·liar les situacions més greus. Per poca que sigui l’ajuda, perquè no és possible més, pensem en l’elogi que fa Jesús de la viuda pobra (cf. Mc 12,43 i Lc 21,3) que va donar del que necessitava per viure i no del que li sobrava. Jesús valora la qualitat de la generositat de què som capaços, ja que és una veritable acció d’amor, que és el que realment val.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!