Una vintena de cristians coptes són executats per l'Estat Islàmic

El grup jihadista Estat Islàmic (EI) ha executat a Líbia vint-i-un cristians coptes d’Egipte, que treballaven al país veí i havien estat segrestats recentment. Així ho ha reivindicat en un vídeo de cinc minuts que ha difòs per diversos mitjans sota el títol: “Un missatge signat amb sang per a la nació de la creu.” Els jihadistes, afiliats libis de l’EI, asseguren que l’assassinat és una reacció a la guerra dels “croats” contra l’Estat Islàmic.

Les imatges esfereïdores de la decapitació col·lectiva mostren a diversos extremistes, vestits de negre, que traslladen els seus ostatges cap a una platja. Els ostatges, tots homes vestits amb uniformes taronges, no mostren signes de resistència, i alguns d’ells apareixen pregant abans de ser decapitats.

En el vídeo, un dels jihadistes afirma que l’assassinat reivindicat per l’EI és també una venjança per Camelia Shehata, una dona copta que suposadament es va convertir a l’islam l’any 2005. Shehata es va refugiar o va ser retinguda en un monestir, la qual cosa va provocar les protestes de la majoria musulmana d’Egipte, que reclamava el seu alliberament.

Com a resposta a l’execució perpetrada per l’EI, Egipte ha bombardejat en les últimes hores posicions del grup jihadista al país veí. L’Exèrcit egipci ha qualificat el seu atac com a “venjança per la sang vessada dels egipcis” en compliment d’una resolució del Consell de Defensa Nacional. L’Exèrcit reclama també el seu dret de “protegir i vetllar per la seguretat i estabilitat del país davant del terrorisme i l’extremisme“.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!