«Una vida d’entrega i amor»

La mort de la religiosa Chantal Pascaline Mutwameme Nanebe a causa del virus de l’ebola ha provocat un gran dolor entre la comunitat religiosa a la qual ella pertanyia: les Missioneres de la Immaculada Concepció.

Vocació

Chantal Pascaline va néixer el 6 d’abril de 1966 a Kikuit, a la República Democràtica del Congo. Va realitzar els seus estudis primaris, secundaris i el magisteri al seu país d’origen. La seva vocació va sorgir en veure les germanes que l’acompanyaven durant els seus estudis secundaris. A través de la presència de les Missioneres de la Immaculada Concepció i en escoltar-les parlar de la vida de la seva fundadora, la Mare Alfonsa Cavin, es va sentir identificada. Va fer el pas i va ingressar a la Congregació.

Formació

La seva formació religiosa es va iniciar l’any 1998 a Afagnan Gbletà, al Togo. L’any 2000 va realitzar el Noviciat i la primera professió al Camerun. El 7 de juliol del 2007 va emetre els seus vots perpetus a Lomé-Togo.

Durant la seva vida missionera va passar per diverses comunitats: L’any 2000 va ser professora a Niefang, a Guinea Equatorial, el 2001 va realitzar els seus estudis de teologia a Lomé. L’any següent va ser destinada a la comunitat d’Afagnan Gbleta (Lomé), on va estudiar els tres anys d’infermeria. El 2005 va exercir com a infermera al Centre de Salut de Sampaka, a Guinea Equatorial. Finalment, l’any 2006 va ser enviada a l’Hospital de Sant Josep de Monròvia, a Libèria, de l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu. Allà es va contagiar pel virus de l’ebola i va morir el 9 d’agost de 2014.

La germana Chantal era una persona molt agraïda, dinàmica, alegre, molt compromesa, una religiosa molt viva, per allà on passava atreia la joventut que es creuava al seu camí. Ella mateixa deia: «Vull ser la mare de tot el món», i així ha estat la seva vida.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!