La catedral de València ha acollit una emotiva i multitudinària missa de presa de possessió de Mons. Enrique Benavent com a nou arquebisbe de València.

En una eucaristia concelebrada per prop de 40 cardenals, arquebisbes i bisbes provinents de diferents diòcesis i centenars de sacerdots, el nou arquebisbe ha exhortat a la unitat, a la comunió, a la fidelitat i a la caritat perquè “una Església en la qual hi ha divisions, perquè hi vivim amb criteris que no són evangèlics, o perquè cerquem abans els nostres interessos propis que els de Crist, no dona testimoni del Senyor”.

Mons. Benavent ha subratllat que el bisbe “és cridat a ser un servent bo del Senyor. Ho és si pastura el ramat conscient que no li pertany i que, per sobre d’ell, hi ha un Pastor suprem al qual ha de retre comptes de la seva feina”.

El nou pastor de l’Església valenciana ha animat a no deixar-se vèncer pel desànim i la desil·lusió de les dificultats del moment present.

“En aquests moments aquest testimoni és fonamental si volem que la paraula de l’Evangeli interrogui els nostres contemporanis”

Foto: Ramon Ripoll

En l’homilia, que també ha fet en valencià, Mons. Benavent ha expressat que “la humanitat té dret a esperar de l’Església una paraula d’amor”.

L’arquebisbe de València ha destacat que la seva nova missió no és un “càrrec d’honor”, sinó un “nou regal del Senyor”.

 “La vertadera alegria és ser un treballador en la Vinya del Senyor i, com ens va ensenyar el papa Benet XVI, viure-ho amb humilitat.”

El fins ara arquebisbe de València, el cardenal Antonio Cañizares, ha assegurat que “donem gràcies a Déu” per l’elecció de Mons. Benavent com a nou pastor de l’arxidiòcesi.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!