Un jove periodista entre els refugiats sirians

La nova aventura periodística de Jaume Vives ja té data i destí: del 13 d’agost al 8 de setembre al Líban. L’objectiu que aquesta vegada es planteja és visitar els tres principals camps de refugiats siris que hi ha a prop de la frontera sirio-libanesa: Bekaa, Arsal i Wadi Khaled. Els tres anys de guerra civil que ha patit Síria han comportat que més d’un milió de persones s’hagin hagut de refugiar al Líban. Jaume Vives vol centrar-se a conèixer els cristians que han estat perseguits i han hagut d’abandonar el seu país. “Tots els civils pateixen les conseqüències de la guerra civil, però els cristians estan patint una persecució encara més violenta per part dels grups rebels més radicals”, explica.

D’aquesta experiència al Líban es proposa escriure’n un llibre on recollirà les històries de tants cristians que viuen la seva fe de manera heroica. “Són vides que crec que no es coneixent prou i que val la pena donar a conèixer. Estic convençut que em farà molt bé conèixer aquests testimonis de valentia, fe i amor, gent que l’estan maltractant per no renunciar al que creu. Realment són un exemple a seguir” assegura Jaume Vives. Serà el tercer llibre que publicarà després d’escriure’n dos on es recullen les experiències viscudes amb els més pobres de Barcelona: Las putas comen en la mesa del rey i Pobres Pobres – 8 días viviendo en la calle.

El jove estudiant de periodisme, de 22 anys, llança una campanya a través d’internet per demanar ajuda per poder emprendre aquesta aventura. Els qui vulguin ajudar poden fer-ho a través de l’oració, compartint aquesta iniciativa a les xarxes socials per donar-la a conèixer o fent una aportació econòmica a través del número de compte 2100-0955-81-0100375279 (la Caixa). Per a més informació o qualsevol altre tipus d’ajuda que es vulgui oferir, podeu contactar amb ell a través del correu electrònic: vivesyvives@hotmail.com.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!