La Comissió vaticana per a la Protecció dels Menors, creada pel papa Francesc el 2014, ha establert un fons per ajudar les víctimes del clergat als països on les conferències episcopals no tenen prou recursos, segons ha indicat el mateix organisme.

També ha anunciat que complirà les peticions expressades pel Papa, com ara l’elaboració d’un informe anual, i ha confirmat que el 31 de maig es publicarà l’actualització de les directrius enviades ara fa un any a les conferències episcopals per a la formació i l’assistència a les víctimes.

Aquestes decisions s’han pres després de l’assemblea plenària de la comissió vaticana antiabusos, immersa en la polèmica després que el jesuïta alemany Hans Zollner, un dels experts més grans en la lluita contra els abusos a menors a l’Església, abandonés aquest organisme argumentant manca de transparència i desavinences.

El president de la Comissió, el cardenal Sean O’Malley, ha destacat que “els membres de la comissió s’han compromès a fer realitat la petició del Sant Pare”.

L’objectiu del fons és proporcionar programes de desenvolupament de capacitats per garantir un accés més gran a l’assistència per a les víctimes, les seves famílies i les comunitats a les zones més pobres del món”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!