Últim adéu al bisbe Pere Tena

La catedral de Barcelona va acollir ahir a la tarda la missa exequial pel bisbe Pere Tena, presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach i amb la concelebració d’una desena de bisbes i arquebisbes, així com nombrosos sacerdots i l’assistència de diversos diaques.

Recordem que el bisbe auxiliar emèrit de Barcelona Pere Tena moria dimarts al matí després d’una operació d’urgència a l’aparell digestiu que no va poder superar. El prelat, de 85 anys, tenia un Parkinson controlat i tractat des de feia més d’una dècada, i el seu estat de salut era bo aquests últims mesos.

El cardenal Martínez Sistach, en declaracions a Ràdio Estel, ha qualificat el bisbe Tena d’home humil i pastor de servei a l’Església i al món.

També ahir en declaracions al programa El primer cafè de Ràdio Estel, el director de l’Institut de Litúrgia de Barcelona, Jaume González Padrós, va definir el bisbe Tena com un home gran en tots els àmbits de la vida eclesial i personal, i va destacar que el prelat transmetia una gran profunditat davant la pregària a través de la litúrgia.

Pere Tena, com també va destacar ahir el cardenal Martínez Sistach en la missa exequial, va ser gran coneixedor de la reforma litúrgica del Concili Vaticà II, i de fet ja va pronunciar una conferència a Salamanca el mateix dia que es va publicar la constitució Sacrosanctum concilium. Precisament ara fa poc més de dues setmanes, feia la seva última intervenció sobre el mateix document davant dels monjos de Montserrat.

El bisbe Pere Tena va rebre sepultura sota el cor de la catedral de Barcelona.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!