Últim adéu a Mn. Oriol Tataret

El sacerdot català Antoni Maria Oriol Tataret ha estat enterrat avui després d’una missa exequial que s’ha celebrat a la parròquia de Santa Maria de Cornellà de Llobregat, on havia viscut els darrers anys.

Mn. Oriol Tataret va morir dimecres a primera hora de la tarda a la clínica Sagrada Família de Barcelona, on portava uns dies ingressat per una afecció intestinal greu després d’una intervenció quirúrgica.

El prevere, originari de la comarca d’Osona, va ser des de l’any 1970 i fins a la seva jubilació, professor de Teologia Moral Social a la Facultat de Teologia de Catalunya. La seva especialització en el camp de la Doctrina Social de l’Església l’ha portat a ser una de les veus de referència més autoritzada en aquesta matèria a casa nostra.

En el moment de la seva mort, Mossèn Oriol era secretari del Patronat de la Fundació Dr. Albert Bonet i consiliari dels Equips de Pastoral de la Política i de la Comunicació de la Federació de Cristians de Catalunya. Com a prevere, servia durant la setmana la parròquia de Sant Eugeni Papa de Barcelona.

Antoni Maria Oriol Tataret, també col·laborador de Ràdio Estel amb els comentaris de l’evangeli, va néixer accidentalment a la ciutat cubana de Camagüey el 7 de novembre del 1928. Va ser prevere de la diòcesi de Vic, on va ser ordenat pel bisbe Ramon Masnou el 13 d’abril del 1954. Entre d’altres aportacions, va ser el promotor, i director fins al 2003, del Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església de la Facultat de Teologia, així com relator del tercer tema del Concili Provincial Tarraconense i autor de diversos llibres, entre els quals destaca Nació i Magisteri Pontifici sobre les nacions i els drets dels pobles.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!