El diumenge 12 de maig, la població de Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès) va acollir la trobada nacional del Moviment de Cristians de Pobles i Comarques. El lema i treball d’enguany portava com a títol “Conviure en un món divers”. La ponència de la trobada va anar a càrrec de Neus Forcano, presidenta de Justícia i Pau.

Endinsant-se en el concepte de justícia, Neus Forcano va contrastar com en les societats l’entenem lligat “al repartiment equitatiu”, mentre que per a la persona creient, ja des de l’Antic Testament, va lligat a “la bondat de Déu, a la seva misericòrdia, perdó, protecció i empara”. I aquest amor de Déu té “la capacitat d’humanitzar-nos”, va dir Forcano.

Neus Forcano va desgranar el text de les benaurances i va explicar que són “una invitació, no una imposició”. I “des del cristianisme, estimar és una mística política”, hi va afegir. Per exemplificar-ho, va analitzar alguns elements de l’encontre entre Jesús i la samaritana, on ell transgredeix els codis religiosos, culturals, socials i polítics en establir relació amb una dona pagana.

A la parròquia de Sant Quintí de Mediona es va celebrar l’Eucaristia, en la festa de l’Ascensió, cridats a viure cercant “allò que és de dalt” per oferir-ho als homes i dones d’avui: una pau, una joia, un amor, una justícia que omplen de sentit aquest món i la vida eterna.

A l’Eucaristia hi havia el consiliari nacional, Mn. Carles Catasús, i diversos consiliaris del moviment: Francesc Pausas —rector alhora de la parròquia de Sant Quintí de Mediona—, Mn. Adolf Pujol i Mn. Aaron de Larrazabal. El dinar de germanor va cloure una jornada intensa i festiva.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!