Trobada Mundial de Moviments Populars a Roma

El Pontifici Consell Justícia i Pau, en col·laboració amb l’Acadèmia Pontifícia de les Ciències Socials i amb líders de diferents moviments, organitza la Trobada Mundial de Moviments Populars, que se celebra del 27 al 29 d’octubre a Roma.

La trobada està destinada principalment a les organitzacions i moviments dels exclosos. El treball es divideix en tres dies amb tres objectius concrets: conèixer la realitat d’avui, les lluites i els pensaments dels moviments populars; estudiar l’ensenyament del papa Francesc sobre la forma d’avançar plegat cap a un autèntic desenvolupament humà integral, i assumir objectius concrets per coordinar les organitzacions dels exclosos i la col·laboració amb l’Església.

S’espera la participació d’uns cent delegats de diferents procedències, que aplegaran els àmbits següents:

-treballadors precaritzats, temporals, migrants i els que participen en el sector popular, informal i/o d’autogestió, sense protecció legal, reconeixement sindical ni drets laborals.
-els camperols sense terra i els pobles indígenes o les persones en risc de ser expulsades del camp a causa de l’especulació agrícola i la violència.
-les persones que viuen en els suburbis i assentaments informals, els marginats, els oblidats, sense infraestructura urbana adequada.

Nombrosos bisbes i altres treballadors de l’Església de diferents països també estan convidats per estimular el diàleg i la cooperació amb l’Església. La trobada es clourà amb la creació d’una instància internacional de coordinació entre els moviments populars amb el suport i la col·laboració de l’Església.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!