Trobada "entranyable" amb el papa Francesc

La trobada dels bisbes catalans amb el papa Francesc ha estat qualificada pels seus protagonistes d'”entranyable”. A la sortida de la reunió, que ha tingut lloc divendres passat, el cardenal Lluís Martínez Sistach i l’arquebisbe Jaume Pujol han dit que ha estat una trobada “de gran comunió fraterna entre el Papa, germà gran i exemple per a tots, i els altres germans bisbes“. Els dos arquebisbes han fet aquestes declaracions als periodistes que els esperaven a la sortida.

Els arquebisbes de Barcelona i de Tarragona han destacat que s’han sentit molt ben escoltats pel Sant Pare, i que han pogut parlar de tots els aspectes que afecten la vida de l’Església, i especialment l’anunci de l’Evangeli a la nostra societat i les doloroses conseqüències de la crisi econòmica, especialment el gran drama de l’atur.

Aquest ha estat el moment central de la visita ad limina que han realitzat els bisbes catalans del 3 al 8 de març. Ha estat una ocasió per mantenir trobades de treball amb diferents congregacions i dicasteris vaticans. Per cloure els dies de la visita han mantingut una trobada amb el cardenal Antonio Cañizares, prefecte de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments. Abans de retornar a les diòcesis, els bisbes de les diòcesis catalanes han celebrat l’Eucaristia a la basílica de Santa Maria la Major.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!