Una bona colla d’amics de Fernando Cordero, periodista, sacerdot i religiós dels Sagrats Cors, es van aplegar, el dissabte 10 de juny, a la Llibreria Paulines de Barcelona per a la presentació del seu darrer llibre: Cruzando fronteras. Encuentros con garra y calma (Sal Terrae). Els quatre anys que Cordero va passar a Barcelona com a responsable de Pastoral del Col·legi Padre Damián van deixar una forta empremta, cosa que va quedar prou palesa en un acte de presentació ple a vessar.

Acompanyant l’autor del llibre, en el capítol d’intervencions, van participar-hi la periodista Carme Munté, sotsdirectora del setmanari Catalunya Cristiana; el comunicador Xavier Pérez Esquerdo; el guionista Oriol Jara, i el diaca Quique Fernández, director de l’Escola d’Animació Bíblica de Barcelona.

Cruzando fronteras és el nom d’un interessant format periodístic audiovisual a Youtube que porta el segell evangelitzador, fresc i directe del mateix Fernando Cordero. El llibre és un recull d’anècdotes, complicitats amb els entrevistats i sobretot una completa radiografia del que és aquest canal d’entrevistes, on el religiós i periodista ha volgut travessar les fronteres de la mateixa creença, però també les geogràfiques i les espirituals. 

Oriol Jara durant la seva intervenció. Foto: Agustí Codinach

Grans personatges com el bisbe Toni Vadell, la carmelita descalça María José Pérez, el guionista català Oriol Jara o la religiosa de Jesús i consultora de la Secretaria General del Sínode María Luisa Berzosa són alguns dels noms propis de Cruzando Fronteras.

El llibre recull part del que s’ha viscut en les 150 entrevistes fetes a Youtube, però és una selecció de deu fronteres: la dona en l’Església, la malaltia, la diversitat sexual, la sinodalitat, els abusos… molts temes que s’han tractat d’una manera respectuosa, amable, profunda, amb certa grapa i amb la calma que ofereix un espai en el qual hi ha llibertat per aprofundir, llibertat de temps.

Fernando Cordero és fill d’Algodonales (Cadis), ciutat de la qual és fill predilecte. Actualment viu a Roma i és secretari general de la seva congregació. També és membre de la Comissió de Comunicació de la Secretaria General del Sínode.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!