Trobada a Banyoles per preparar l'Aplec de l'Esperit

Dissabte passat, més d’un centenar d’agents de pastoral -catequistes de confirmació, animadors de grups de joves, monitors, preveres i responsables de pastoral de les escoles, entre d’altres- es van aplegar a la jornada d’animadors prèvia a l’Aplec de l’Esperit que se celebrarà el dissabte 7 de juny d’aquest any amb el lema “És el Senyor” (Jn 21,7). En el transcurs de la trobada, que va tenir un to fratern i distès, hi va haver moments de pregària, reflexió, treball en grups i una proposta lúdica.

La jornada va començar a l’escola Casa Nostra de Porqueres, de les operàries parroquials Magdalena Aulina, amb la benvinguda del bisbe Francesc Pardo, bisbe responsable de la pastoral de joventut de Catalunya i Balears i bisbe de Girona, que va agrair la presència dels animadors a la Jornada fent visible el rostre d’una Església jove, i la presentació a càrrec del delegat de Joventut de Girona, Mn. Jordi Callejón, i la directora del SIJ i delegada de Joventut de Tarragona, Marisa Jiménez. Després de la pregària, Mn. Joan Àguila, intèrpret de l’himne de l’Aplec, va presentar-lo en directe i va explicar que, en breu, es presentaran quatre catequesis per treballar-lo.

Tot seguit els delegats de Joventut dels bisbats amb seu a Catalunya van presentar l’horari de la jornada de l’Aplec, els materials previs, la pàgina web (www.aplec2014.cat), les experiències del matí que seguiran els adolescents i joves i la dinàmica dels acompanyats (+25 anys) que tindrà una col·laboració estreta amb la Unió de Religiosos de Catalunya (URC). L’Aplec d’aquest any posa èmfasi en la trobada personal dels joves amb el Senyor. Sis textos evangèliques de Jesús amb els deixebles -la tempesta calmada, les benaurances, la guarició del paralític, Jesús camina sobre l’aigua, les noces de Canà i la crida als deixebles- seran el fil conductor de la preparació prèvia i el treball de la jornada.

Després de la benvinguda, els adolescents i joves es distribuiran per tres punts de l’estany -Santa Maria de Porqueres, Els Amarradors, la zona de la Caseta de Fusta- on hi haurà tres experiències diferents: el trobem-lo (moment de pregària), l’escoltem-lo (estudis d’evangeli) i l’acollim-lo (testimonis). Cap al migdia, joves i grans es trobaran al parc neolític de la Draga.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!