La catedral de Barcelona acull dissabte 25, a partir de les 19.15h, una missa en què Rafa Cervera, Manuel Garrido i Carles Rubio seran ordenats diaques al servei de l’Església arxidiocesana. Tots tres rebran el sagrament de l’orde, amb la imposició de mans i la pregària consagratòria, per a l’exercici permanent del primer grau, que és el del diaconat.

Tant Rafa Cervera, que és periodista esportiu, com Manuel Garrido i Carles Rubio, compromesos en diversos àmbits de la família salesiana a Mataró i a Badalona respectivament, estan casats i arriben a aquest moment després de camins vocacionals diferents però sempre acompanyats per les seves esposes i per tots els seus companys de missió pastoral i social.

Rafa Cervera, en una entrevista al programa Sense distància de Ràdio Estel, ha explicat que la seva vocació de diaca es va despertar a partir d’una interpel·lació més concreta, lligada a la manca de sacerdots. “Una vegada, en una església petita tot just abans d’un període de vacances, el sacerdot que va presidir la missa va anunciar que aquesta celebració desapareixeria després del parèntesi, cosa que em va interpel·lar”, ha explicat. 

També ha dit que, “després d’aquell moment”, va parlar “amb el bisbe Toni Vadell, que va ser una veu clara a favor d’una preparació per al diaconat, valorada des de la realitat de la família, la feina i altres obstacles”.

Cervera ha conclòs, això sí, que el pas que ha fet fa que estigui “molt content”. Rafa Cervera ha destacat que ser diaca, que vol dir “servidor”, comportarà per a ell algunes noves missions però també continuar amb tasques que ja estava fent a nivell pastoral, especialment a les seves parròquies de Sant Eugeni i el Pilar de BarcelonaContinuo en aquestes parròquies, però també ajudo en el Secretariat de Tanatoris i en general a allò que necessiti les diòcesis, posant l’accent sempre en el servei als altres“, ha comentat també. 

RAFA CERVERA

Continuo en aquestes parròquies, però també ajudo en el Secretariat de Tanatoris i en general a allò que necessiti les diòcesis, posant l’accent sempre en el servei als altres

Sobre la celebració d’ordenació, Rafa Cervera ha reconegut que, tot i els nervis, espera amb gran il·lusió “els minuts de la lletania dels sants, amb els candidats prostrats a terra mentre l’Església militant invoca l’Església triomfant, la dels qui són exemple de vida ja al cel”.

Els altres dos nous diaques comparteixen vincles amb la família salesiana. Carles Rubio forma part dels cooperadors salesians i col·labora pastoralment amb les comunitats i els grups de l’arxidiòcesi de Barcelona, mentre que Manuel Garrido està integrat en la comunitat de la parròquia de Maria Auxiliadora de Mataró.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!