El bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, ha presidit diumenge 9 de juny l’ordenació diaconal de Santiago Bonifacio Collantes Villalba, Francisco José González Ranchal i Antonio José Herrera Castillo.

Ha estat en una concelebració eucarística a la catedral de Sant Llorenç, de Sant Feliu, on els tres nous ministres ordenats han estat acompanyats per les seves famílies i molts amics, com també pels preveres Josep Maria Domingo, Xavier Aymerich i altres de la diòcesi. També hi han participat molts diaques i candidats de la Província Eclesiàstica de Barcelona.

D’acord amb els nomenaments que el secretari general i canceller, Joan Pere Pulido, ha fet públics al final de la missa, Santiago Collantes queda adscrit a la parròquia de Sant Andreu de la Barca, Francisco José Gonzáles Ranchal a la de Santa María de Sales de Viladecans i Antonio José Herrera, a la parròquia de Sant Pere de Gavà. Ha animat la música i els cants el cor de l’Escola Sagrada Família (SAFA) precisament de Gavà.

Aquests tres nous diaques de Sant Feliu de Llobregat s’afegeixen als tres ordenats el 26 d’abril a Terrassa i els altres tres que van rebre el sagrament en el mateix grau el 25 de maig a Barcelona. Aquest curs, per tant, els diaques de la Província Eclesiàstica de Barcelona han augmentat de 9.

Aquest curs, els diaques de la Província Eclesiàstica de Barcelona han augmentat de 9

Santiago Collantes, fill de Salamanca, casat i amb un fill, va exercir de Guàrdia Civil fins l’any passat, en què es va jubilar. Antonio José Herrera, també casat i sense fills, treballa a l’administració municipal. A més, Francisco José González Ranchal, igualment casat i amb tres fills, treballa al sector immobiliari. L’acompanyament de les esposes, com passa habitualment entre els diaques permanents, ha estat fonamental, juntament amb la combinació del període de preparació i formació amb la resta d’obligacions familiars i laborals.

Durant l’homilia, el bisbe Agustí Cortés ha destacat la importància de “l’entrega generosa en tot el que és l’oferiment a l’Església per al ministeri del diaconat, com també passa en altres serveis”. El prelat ha explicat, en aquesta línia, que “l’amor no és el compliment d’una obligació legal o fruit de signar un contracte o de fer una promesa, sinó una elecció de vida, la més important que un cristià pot assumir”.

AGUSTÍ CORTÉS

“L’amor no és el compliment d’una obligació legal, sinó una elecció de vida, la més important que un cristià pot assumir”

Cortés ha afegit que “els diaques casats, com és el cas dels tres ordenats ara a Sant Feliu, viuen la vocació de servei després de l’entrega generosa precisament a la família en les seves altres obligacions”.

La cerimònia ha estat marcada, com sempre, pel seu moment central: el ritu de l’ordenació. Santiago Collantes, Francisco José González i Antonio José Herrera han promès obediència al bisbe, han quedat prostrats a terra mentre tot el poble cantava la Lletania dels Sants i han rebut individualment la imposició de mans, que ha donat pas a la pregària consagratòria.

Finalment, tots tres han quedat revestits amb l’estola creuada i la dalmàtica i el bisbe els ha lliurat el llibre dels evangelis per visualitzar que són servidors i ministres de la Paraula.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!