Un nombrós grup de preveres de Barcelona acompanyants de la Pastoral Juvenil ha estat rebut dissabte 28 de gener pel papa Francesc en audiència. En el seu missatge, el Pontífex els ha animat a “buscar la fraternitat en tots els ambients socials, aprendre i ensenyar a acollir tothom, a treballar amb tothom, a cercar solucions de consens que tinguin un ampli respir. No enrocar-nos mai, ni en el grup cristià al qual pertanyem, ni en la responsabilitat que se’ns ha confiat, viure amb un esperit lliure, en sana indiferència”.

Seguint l’exemple dels apòstols, el Papa ha recordat als preveres la doble vessant personal i comunitària, en el sentit que “som cridats individualment, però sempre per formar part d’un grup més gran”. També els ha instat a rebutjar el carrerisme, la doble vida, la recerca de satisfaccions mundanes. “Ahora, ser capaços de misericòrdia precisament perquè som tocats per la misericòrdia del Senyor, no donant lliçons sinó testimoniant una experiència d’intimitat amb Déu”.

El papa Francesc amb els bisbes auxiliars Javier Vilanova i Sergi Gordo.

La trobada amb el Papa s’esdevé amb l’horitzó de JMJ de Lisboa, que es farà del 30 de juliol al 7 d’agost. La delegació de Barcelona ha estat encapçalada pels bisbes auxiliars Javier Vilanova i Sergi Gordo. El cardenal Joan Josep Omella no ha pogut ser-hi perquè presidia una trobada del sínode en el marc de la Conferència Episcopal Espanyola.

Els encarregats d’adreçar-se al papa Francesc han estat Carlos Bosch, director del Secretariat de Pastoral amb Joves de l’arquebisbat de Barcelona, i el bisbe Sergi Gordo, que ha exposat com “a l’arquebisbat de Barcelona, i de forma especial en la pastoral amb els joves, estem assistint, gràcies a Déu, a un desvetllament de la fe, malgrat les dificultats”.

De la seva banda, Mn. Carlos Bosch, que ha recordat el bisbe Toni Vadell, ha remarcat el desig “de tornar a les nostres parròquies impulsats per l’Esperit en cadascun dels racons de la diòcesi. Enguany, amb la mirada posada en la Jornada Mundial de la Joventut”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!