La Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha fet pública el dimarts 9 de maig una nota davant de la sentència del Tribunal Constitucional que avala definitivament la Llei de l’avortament, recorreguda des de l’any 2010.

Els bisbes es pregunten “com és possible parlar encara de dignitat de tota persona humana, quan es permet matar la més feble i innocent”. En aquest pronunciament, l’Església recorda que “només es podria afirmar el dret a l’avortament en cas que l’embrió o el fetus no fossin res”, i aclareix que “el no nascut no és una cosa, sinó un ésser humà”.

En la mateixa nota, l’Episcopat mostra “el suport incondicional a les dones que pateixen les conseqüències d’un embaràs no desitjat”, i els ofereix “l’ajuda eficaç de l’Església a través de nombrosos programes i associacions”. Igualment els recorda que “la mort del fill que porten no és mai la solució als seus problemes”.

Els bisbes conviden “els professionals sanitaris a exercir el seu dret a l’objecció de consciència”

La CEE, a més, denuncia que “el dret deixa de ser-ho perquè ja no està fonamentat sòlidament en la inviolable dignitat de la persona, sinó que queda sotmès a la voluntat del més fort”. Al final d’aquesta nota, els bisbes espanyols inviten “els professionals sanitaris a exercir el seu dret a l’objecció de consciència i de ciència”, ja que “lleis d’aquest tipus estableixen una obligació greu i precisa d’oposar-s’hi” mitjançant aquesta objecció de consciència. Finalment, la Comissió Executiva de l’Episcopat anima “tots els creients i totes les persones de bona voluntat a rebutjar qualsevol atemptat contra la vida i a continuar treballant amb valentia i creativitat per instaurar la tan necessària cultura de la vida”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!